Garderobna soba ima številne prednosti

0

V modernejših bivalnih prostorih, kjer je upoštevana funkcionalnost prostorov, se vse pogosteje znajde tudi garderobna soba. Torej soba, ki nadomešča omare za oblačila v spalnici ter drugih prostorih, s čimer se poveča urejenost doma in praktičnost shranjevanja oblačil.

Kakšne so prednosti garderobne sobe?

Najpomembnejša je ta, da gre za namensko sobo – torej oblačila niso nič več deloma v spalnici, deloma v predsobi, deloma v omari na hodniku … Vsa lahko hranimo na enem mestu, tudi tista, ki so izrazito sezonska in jih je bilo treba poprej ob menjavi sezone vsakič odstraniti iz omare v spalnici ter nadomestiti z drugimi.

Druga prednost je preglednost. Če ste poprej na primer smučarska oblačila iskali na različnih koncih hiše, je sedaj to odveč. Garderobna soba vam omogoča, da je vse na svojem mestu, točno tam, kjer želite.
Tudi v primeru, da je garderobna soba manjša, kot bi si želeli, je njena prednost še vedno v preglednosti. Omare v garderobnih sobah so namreč zastavljene tako, da so dejansko prilagojene shranjevanju oblačil. Ta lahko shranjujete tako na policah kot v predalih, na voljo pa so tudi izvlečne police, košare, posebni obešalniki za pasove ali kravate, police za čevlje, izvlečna vodila za večja oblačila na obešalnikih (na primer plašče) …
Večina sistemov omar za garderobne sobe zasnovanih tako, da lahko notranjost omar tudi prilagajate in spreminjate glede na svoje potrebe – čeprav je res, da je vedno bolje vnaprej premisliti, kaj boste potrebovali, saj vam bo lahko tako izdelovalec ponudil omare, ki bodo najbolj praktične.

In seveda, še zadnja prednost – tudi, če oblačila ne bodo vedno pospravljena, bodo v prostoru, kjer to ne bo preveč moteče.

Kakšna garderobna soba je najboljša?

Garderobna soba je lahko veliko več kot prostor z omarami. Kadar je v njen dovolj prostora, lahko vanjo vključite tudi prostor za likanje ali šivanje, prav tako pa ne bo odveč, če bo v njej tudi toaletna mizica z ogledalom za nanašanje ličil.

V garderobni sobi je potrebno poskrbeti za veliko ogledalo, ki je lahko tudi del drsnih vrat na omari, potrebna pa je tudi dobra osvetljenost – zlasti, če se boste v tej sobi tudi ličili. Poleg svetlobe je za garderobno sobo izjemnega pomena tudi dobro zračenje, na kar je seveda treba pomisliti že med samo gradnjo. Marsikdo misli, da garderobna soba ne potrebuje okna, a ni tako – da oblačila ne dobijo neprijetnega vonja, je zračenje nujno. Ravno tako je treba z zračenjem uravnavati tudi zračno vlago v sobi, kajti preveč vlage ne vpliva le na vonj oblačil, temveč hkrati predstavlja idealne pogoje za molje, pršice in druge nepovabljene goste.

Kje naj bo garderobna soba?

Najboljša možna razporeditev je takšna, da lahko iz spalnice vstopite tako v garderobno sobo kot v kopalnico. To se sklada z življenjskim ritmom – ko vstanemo, ali ko gremo spat, namreč vedno poskrbimo tako za higieno kot za oblačenje.

Related Posts

© All Right Reserved
Proudly powered by WordPress | Theme: Shree Clean by Canyon Themes.
Wordpress website enhanced by true google 404