Kako skrbeti za kavče in kotne sedežne garniture?

0

Nakup kavča je odločitev za več let. Poleg tega lahko z nekaj preprostimi triki zagotovite, da bo tak kos pohištva trajal dolgo in bo ostal v brezhibnem stanju. Kaj pa je treba storiti, da bo res tako?

Nakup kavča je odločitev za več let. Poleg tega lahko z nekaj preprostimi triki zagotovite, da bo tak kos pohištva trajal dolgo.

Vzdrževanje kavča je odvisno od materiala

Vzdrževanje kavča in kotne sedežne garniture je pred vsem odvisno od tega, iz kakšnega materiala je bilo takšno pohištvo izdelano. Če gre za tkanino, jo morate najprej redno sesati, po možnosti tedensko. Če na pohištvo namestite okrasne blazine, jih je dobro redno obračati, da se enakomerno obrabijo.

Poleg tega so kavči iz tkanine bolj dovzetni za različne vrste umazanije. Vendar ne pozabite, da jih ne smete drgniti, v primeru debelejše tkanine pa poskušajte takšno umazano mesto nežno krtačiti. Prav tako morate biti previdni pri uporabi detergenta in najbolje je, da majhno količino preizkusite na neopaznem delu kavča, da preverite, ali bo primeren za to vrsto materiala.

Čiščenje kavčev iz pravega usnja

Zelo priljubljeni so tudi kavči iz naravnega usnja. Tudi tu je osnovni postopek sesanje, po možnosti enkrat tedensko. Ko gre za čiščenje, lahko v ta namen uporabite milnico. Bodite previdni, da na usnje ne nanesete preveč vode, saj to lahko škodi njegovi strukturi.

Ko je krpa dobro iztisnjena, lahko umazanijo nežno odstranite, če je močnejša, uporabite gobo ali rabljeno zobno ščetko. Usnjeni kavč bo trajal dlje, če ga dodatno obdelate s posebnim impregnacijskim sredstvom. Takšne pripravke je mogoče kupiti tako na spletu kot v stacionarnih trgovinah s pohištvom.

Kot lahko vidite, je nega kavča odvisna predvsem od materiala, iz katerega je izdelan. Prav tako je pomembno, da na takšnem pohištvu predolgo ne puščate umazanije in prahu, saj to lahko njegovo čiščenje precej oteži.

Related Posts

© All Right Reserved
Proudly powered by WordPress | Theme: Shree Clean by Canyon Themes.