Kako ugodno prenoviti kopalnico

0

Če se lotevate prenove kopalnice, vam bodo glavo belile zelo različne ocene stroškov. Če ste nakupili poceni opremo, bo delo vzelo večji del proračuna in obratno. Dejansko merimo ceno kopalnice po kvadratnem metru, le ta pa je praviloma višja, čim manjša je kopalnica (predvsem zaradi kopalniške opreme, ki ni poceni).prenavljanje-kopalnice

Določite vaše potrebe

Prenova kopalnice (prenovakopalnice.si) obsega različne stopnje. Lahko menjamo le ploščice, ali pa se spustimmo v kompletno prenovo, ki vsebuje tudi menjavo radiatorja, umivalnika, WC školjke, pralnega in sušilnega stroja, omar, pip. K temu spada tudi obvezno beljenje. V kopalnici ni slaba ideja imeti ploščice do stropa, saj se s tem ne le izognete beljenju, ampak tudi preprečite, da nastanejo gljive.

Prenova kopalnice naj bo kompletna

Najbolj nesmiselno je kopalnico prenavljati po delih. Ker je potrebno prestavljati elemente, to pomeni tudi preurejanje ploščic. Zato se splača prihraniti celoten nesek za prenovo in potem vse narediti v enem kosu. S tem se izognemo pisanem pohištvu, kot tudi večkratnemu delu na stenah, tleh in prestavljanju elementov.

Kaj pa cena?

Kot omenjeno, je prenova ponavadi ocenjena na kvadratni meter. Celotni znesek bo višji če je kopalnca večja, cena za kvadratni meter pa bo nasprotno. Nižja, saj se cena elementov porazdeli. To pa je le iluzija, saj je pomembna končna cena.

Prihranimmo lahko na več načinov. Lahko se sami lotimo prenove, lahko nakupimo rabljene elemente, v končni fazi pa lahko preprosi kupimo zadnje kose opreme.

Par trikov

Kopalnico lahko vizualno povečamo, če uporabimo manjše ploščice. Računajte tudi, ta je zelo praktično imeti okno, ki ga lahko odprete, da prezračite vlago. S tem bo kopalnica držala dlje, vlaga pa ne bo povzročala raznih problemov.

Vsekakor morate poskrbeti, da bodo tla nepropustna za vodo, pomembno pa je tudi, da so nedrseča.

Sklep

Da imate funkcionalno kopalnico, potrebujete dejansko le tuš, WC, umivalnik in morda pralni stroj. Takoj pa se stvari zapletejo, ko hočemo tudi setetski videz, s čimer si takoj podražimo ceno prenove kopalnice. Razmislite, če se vam splača!

Opremljanje spalnice je vedno naporno. Kako se lotiti te naloge?

Related Posts

© All Right Reserved
Proudly powered by WordPress | Theme: Shree Clean by Canyon Themes.
Wordpress website enhanced by true google 404