Kakšno mora biti kopalniško pohištvo?

0
kopalniško pohištvo

Pri izbiri pohištva za dom ali kakšen drug objekt je treba biti pozoren na vrsto dejavnikov. Zlasti tedaj, kadar izbran kos nameravamo postaviti v prostor, ki je nekoliko bolj zahteven. Med zahtevnejše prostore zagotovo sodi tudi kopalnica, v kateri se nahaja precej več vlage kot v drugih prostorih. Ravno zato mora biti kopalniško pohištvo še toliko previdneje izbrano.

Današnje kopalnice so videti povsem drugačne kot tiste v preteklosti. V njih se zato znajde veliko več različnih materialov kot nekoč. Tudi kopalniško pohištvo iz lesa v resnici ni več tabu.

Pohištvo za kopalnico iz naravnega materiala?

Sicer pa uporaba lesa v kopalnicah ni nova. Lesene kopalniške omarice in pulti so znani že od nekdaj. Nekoliko drugače je v primeru lesene talne obloge. Ta je v uporabi zadnji dve desetletji. V povezavi s tem je na trgu kar nekaj ponudbe. A preden se odločite za leseno kopalniško pohištvo, je treba vedeti kar nekaj zadev.

kopalniško pohištvo
Za kopalniško pohištvo, talne obloge in tudi za dodatke, se lahko uporablja tako masivna kot furnirana različica lesa, če je ustrezno hidroizolirana.

Zavedati se morate, da je les naravni material ki je torej živ in je zato nenehno v gibanju. To v praksi pomeni, da lahko prihaja do pojava manjših rež na stiku deščic. To je seveda posledica naravnega krčenja ter raztezanja lesa. Upoštevajte, da je kopalnica prostor, kje je nenehno prisotna voda. Posledično vas dimenzijska odstopanja posameznih deščic ne bi smela motiti in bi jih zato morali jemati kot samoumevne.

Kopalniška talna obloga iz lesa

Če si želite leseno talno oblogo tal v kopalnici, so za to primerne tropske vrste lesa. Te so zaradi velike vsebnosti olja izjemno dobro odporne na vlago. Lahko se odločite za tikov les ali navtični tik, ki se že dolgo časa uporablja za izdelovanje ladijskih palub in je odlično odporen na vlago. Seveda so na razpolago še druge vrste lesa, ki so primerne za kopalniško pohištvo. To so les cedre, hrasta, breze ali pa les češnje. Vedeti pa je treba, da takšne vrste lesa, preden jih postavite v kopalnico, potrebujejo posebno obdelavo.

Stenske obloge in pulti v kopalnici

Za kopalniško pohištvo in druge elemente v tem prostoru lahko uporabljamo še druge vrste materialov. Med bolj priljubljenimi so na primer naravni in dekorativni kamen, marmor, kerrock, corian. Takšni materiali se zlasti uporabljajo za izdelovanje stenskih oblog ter pultov, prav tako za izdelavo umivalnikov.

Top 5 idej za opremo kopalnice, kopalniško pohišt6tvo in dekoracijo doma | Nasveti in trendi

Med alternativami pa lahko najdete še brušeni teraco, dekorativni cement in kompozitne plošče. Sodobne kompozite, kot je denimo material kerrock, se lahko obdelujejo v najrazličnejše oblike. Takšen material predstavlja trd in proti kemikalijam odporen material, ki je na trgu na voljo v pestri paleti barvnih odtenkov.

Izbira kopalniške kadi za prhanje

V kopalnicah izjemno pomembno mesto zasedajo tudi kadi za prhanje. Če vam je zlasti pomembno, da vam bo kabina za prhanje služila dlje časa, je dobro, da posežete po takšni, ki je narejena iz kakovostnih materialov. Obenem je treba poskrbeti, da je dovolj preprosta za vzdrževanje.

Kabine za prhanje, ki so izdelane iz bolj kakovostnih materialov, so že na prvi pogled videti bolj luksuzne. A videz lahko vara. Obstajajo tudi na videz luksuzne kadi za prhanje, a njihovi materiali niso tako trajni in so precej bolj dovzetni za luščenja ter pokanje.

Prhe kot del sodobne opreme v kopalnicah

Del sodobne opreme današnjih kopalnic so torej tudi prhe. Tako kot to velja za kopalne kadi, so tudi kabine za prhanje na voljo v najrazličnejših možnostih. Na razpolago so torej tuš kabine najrazličnejših velikosti in oblik. Seveda se lahko odločite tudi za tuš kabino po meri.

kakovostne kabine za prhanje
Vgradite kakovostno kabino za prhanje, da vam bo služila dlje časa. Obenem poskrbite, da je dovolj preprosta za vzdrževanje.

Različni modeli kabin za prhanje se lahko vgrajujejo tako, da so od tal nekoliko bolj dvignjeni ali so vgrajeni direktno v tlak. V zadnjem času so ponekod izjemno moderne oziroma priljubljene tudi tako imenovane odprte prhe brez tuš kadi. V tem primeru je talna površina v kopalnici seveda enotna. Znotraj tuša je tako lahko položena enaka ali pa različna keramika v primerjavi s tlemi v kopalnici.

Izvedba tuša s klasičnim talnim odtokom

Ena od bolj priljubljenih možnosti je tudi izvedba tuša s klasičnim talnim odtokom ali kanaleto. Takšna vrsta prhe se praviloma z ene ali pa z več strani zapre s steno. Izbira tovrstne kadi za prhanje pa je lahko celo brez vrat in je torej ločena samo z zidno ali pa s stekleno pregrado.

Priljubljene kabine za prhanje s kanaleto
Priljubljene so tudi kabine za prhanje s klasičnim talnim odtokom ali kanaleto. Taka kad za prhanje je lahko brez vrat in je torej ločena samo z zidno ali pa s stekleno pregrado.

Izbire v povezavi s kadmi za prhanje je torej precej veliko. Ravno zato je še toliko pametneje, da vam pri končni odločitvi pomaga kateri od strokovnjakov.

Related Posts

© All Right Reserved
Proudly powered by WordPress | Theme: Shree Clean by Canyon Themes.
Wordpress website enhanced by true google 404