Izbira primerne zofe za našo dnevno sobo

0

Naša dnevna soba je izredno pomemben prostor v našem domu. V njej se sproščamo, gledamo televizijo z družino ter se družimo se prijatelji. Večino dogajanja poteka v centru dnevne sobe, kjer se nahaja sedežna garnitura ali zofa. To je izredno pomemben kos pohištva, ki ga je morda tudi najtežje izbrati. Poleg velikosti, postavitve ter cene, bomo morali upoštevati tudi samo kvaliteto in udobnost materialov. Najbolje je, če poznamo osnovne lastnosti zofe, saj bomo tako izbrali najboljši izvedbo za naš dom.

Sedežna garnitura ima veliko postavitev

Odvisno je kje iščemo, vendar lahko najdemo sedežne garniture v veliko možnih postavitvah. Temu je tako, saj različni proizvajalci želijo pokriti potrebe različnih uporabnikov. Naše navade in okus pri tem igra tudi zelo veliko vlogo. Nekatere zofe so primerne za počivanje in kot zasilno prenočišče za goste, druge pa za velike družinske pogovore, tretje pa za kaj drugega. Da bi si lažje predstavljali namen, si poglejmo nekaj najbolj pogostih postavitev:

  • Standardna sedežna garnitura

Najbolj pogosto jo lahko zasledimo v postavitvi ohišja z dnevnimi regali. Je odlična kombinacija s skoraj vsako dnevno sobo, dokler imamo dovolj prostora, da jo vanjo postavimo.

  • Dvosed ali loveseat

Taka zofa je mišljena za uporabo dveh ljudi, večinoma parov. Idealna je za gledanje televizije in kratko popoldansko sproščanje.

  • Modularna zofa

Odličen dodatek za vse velike sobe. Modularna sedežna garnitura je po navadi v U ali L obliki. Ima tudi možnost, da dodajamo kose ali jih odstranimo. Primerna je za 3-5 ljudi, saj jo lahko tudi povečamo ali kose premestimo po želji.

  • Zofa dnevna postelja

Če smo na tesnem s prostorom, lahko kupimo tako garnituro, ki jo lahko spremenimo v posteljo. To je odlično za uredbo zasilnega prenočišča za goste.

Poskrbimo, da bo zofa bila primerne velikost za našo sobo

Prva stvar, ki je dobro, če jo opravimo pred nakupom je, da vzamemo mere svoje sobe. Tako bomo lažje brskali po ponudbi sedežnih garnitur, saj bomo vedeli s koliko prostora lahko delamo. Priporočeno je tudi, da izmerimo:

  • Kote sobe
  • Prehod v hišo
  • Stopnišče in hodnik
  • Druge vhode

Tako se bomo lažje prepričali, da bomo zofo lahko pripeljali v svojo hišo ali stanovanje. Na spletni strani www.volino.si bomo našli natančne opise sedežnih garniture, kot tudi natančne dimenzije.

Če imamo sobo opremljeno z dnevnimi regali, kjer imamo tudi televizijo, potem izmerimo tudi oddaljenost od vseh naprav. Tako bomo zagotovili, da bomo lahko s prijatelji gledali tekmo na televizijo ob primerni razdalji, ter da ne bo nič v napoto. Dobro se je tudi prepričati, da sedežna garnitura ne bo ovirala odpiranja vrat, hojo po sobi in druge dejavnosti s svojo velikostjo.

Kako bomo uporabljali zofo

Ena izmed izredno pomembnih stvari, ko bomo kupovali sedežno garnituro je, kako jo bomo uporabljali. Če so naši dnevni regali urejeni tako, da ležimo in gledamo televizijo, potem je dobro, če vzamemo modularno zofo. Ta je tudi odlična za velike družine in druženje s prijatelji, saj tako lažje vsi uživamo v pogovoru in gledanju tekem na televiziji.

Če raje sedimo pokonci, potem je priporočeno izbrati tako zofo, ki ima visoke stranice, ki bodo podpirale naš hrbet. Pomembno je tudi, da se prepričamo o kvaliteti blazin, ki jih dobimo zraven, če bomo veliko počivali.

Poskrbimo za zaščito, če imamo živali

Dosti ljudem se zgodi, da kupijo novo sedežno garnituro, nakar jo domači pes ali maček hitro poškoduje. Temu je večinoma zato, ker materiali niso primerni za domače ljubljenčke. Enako je z otroci, saj hitro umažejo in drugače načnejo zdravje materialov.

Če bomo kupili zofo iz mikrovlaken ali usnja, potem jo bomo brez težav očistili. Omenjena materiala sta zelo lahka za očistiti in vzdrževati ter sta bolj odporna na živalske kremplje in zobe. Oblazinjene tkanine so zelo odporne na madeže, kot tudi dolgotrajno uporabo. Res pa je, da lahko vedno kupimo zaščitno odejo, ki jo lahko uporabljajo živali in otroci, ko se igrajo.

Dnevni regali so idealni za prenovitev sobe

Ko kupimo novo sedežno garnituro, lahko tudi izkoristimo priložnost, da osvežimo izgled sobe. Z dnevnimi regali lahko tudi prihranimo veliko prostora, kar bo ustvarilo lahkotnost v dnevni sobi. Možnosti so dejansko neskončne, saj imamo na izbiro ogromno različnih stilov, velikosti in postavitev regalov.

Obenem pa nam bodo dnevni regali omogočali, da hitro prenovimo sobo, saj jih je izredno preprosto namestiti. Tudi do sedaj neizrabljene kote v sobi lahko sedaj uporabimo za ureditev pisarne, postavitve police za knjige ipd. V vsakem primeru pa je naša dnevna soba poseben kraj, kjer se sproščamo in družimo z ljudmi, ki so nam najbližje, zato je dobro, če ji posvetimo malo pozornosti od časa do časa z novo opremo.

Related Posts

© All Right Reserved
Proudly powered by WordPress | Theme: Shree Clean by Canyon Themes.
Wordpress website enhanced by true google 404