Prednosti LED reflektorjev

0

LED svetila so ekonomična izbira

Največja slabost tradicionalnih svetil je ta, da le majhen delež porabljene električne energije lahko spremenijo v dejansko svetlobo. Poleg tega pa se tudi segrevajo med delovanjem, kar povzroča riziko za poškodbe. Dandanes je veliko boljša izbira, če si omislimo LED reflektor za zunanjo uporabo, saj porabi do 90% manj električne energije. Tako se bo hitro poznalo, da smo porabili veliko manj sredstev za osvetljevanje zunanjih in drugih prostorov.

Daljša življenjska doba delovanja

LED svetila so znana po tem, da zdržijo neverjetno dolgo časa, preden je potrebna zamenjava. To je odlična lastnost, saj to pomeni, da:

  • So veliko bolj zanesljiv izbira, če jih primerjamo s tradicionalnimi reflektorji
  • Se nam občutno znižajo stroški vzdrževanja objekta, saj ne potrebujemo vedno ponovno kupovati novih žarnic
  • So odlična dolgotrajna rešitev za razsvetljevanje vseh možnih prostorov

Povprečna življenjska doba LED reflektorjev presega 35.000 ur, kar je za mnogokrat več od halogenskih in drugih svetil.

Tehnologija led svetil zagotavlja bolj varno uporabo

Vsesplošno znano dejstvo je, da se luči med delovanjem zelo segrejejo. Do tega prihaja zato, ker se večino električne energije ne pretvori v svetlobo, vendar se izgubi s segrevanjem. To tudi predstavlja potencialno nevarnost, saj se lahko hitro opečemo.

LED svetila pa imajo veliko nižjo temperaturo delovanja, daleč od nevarnih vrednosti. Večji reflektorji pa imajo vgrajen kovinski hladilnik, ki odvaja toploto stran, kar omogoča veliko nižjo delovno temperaturo svetila. Tako se tudi podaljša življenjska doba same luči, saj ohranjamo LED čipovje, ki se nahaja znotraj ohišja, pri optimalni temperaturi.

Related Posts

© All Right Reserved
Proudly powered by WordPress | Theme: Shree Clean by Canyon Themes.
Wordpress website enhanced by true google 404