Nakup ali najem stanovanja v občini Mengeš

0

Stanovanja v občini Mengeš, ki je postalo predmestje glavnega mesta Slovenije, so priljubljena med iskalci najemniških stanovanjskih enot in med iskalci nepremičnin za nakup. Nepremičninski trg v okolici glavnega mesta nudi ugodne naložbe v nakup različno velikih bivalnih enot. Nepremičnine se nahajajo na dostopnih lokacijah, nedaleč od prestolnice, a hkrati nudijo udobje primestnega življenja z veliko zelenimi površinami. 

Prodaja stanovanj v mestu Ljubljana je v zadnjih letih tudi v porastu, saj nepremičninske agencije opažajo veliko povpraševanje med mladimi družinami in mlajšimi pari. Pri tem pa tako glavno mesto kot Mengeš nudita adaptirane enote v blokih in stanovanjskih stavbah, ki se nahajajo v bližini šol, vrtcev, lekarn, pošt, bank, trgovin in druge infrastrukture, ki omogoča čim bolj udobno bivanje v nekem okolju. 

Veliko povpraševanje po stanovanjskih enotah v Mengšu

Zaradi visokih cen nepremičnin v prestolnici, se veliko posameznikov, parov in družin odloča za nakup ali najem stanovanja v občini Mengeš. Cenovno ugodnejše nepremičnine pa niso edini razlog, zakaj postaja to mesto pomembno periferno območje prestolnice. To periferno mesto namreč nudi veliko stanovanjskih objektov in blokov, ki se nahajajo na mirni lokaciji, kjer so nepremičnine obdane z zelenimi površinami in naravo. 

Prenovljeni in adaptirani stanovanjski objekti pa ponujajo tudi bližino infrastrukture, še posebej v središču mesteca, kjer se nahajajo številne trgovine, kavarne, banke in druga infrastruktura. Sicer pa je mesto od prestolnice oddaljeno le petnajst kilometrov, kar pomeni, da za vožnjo v službo ali po opravkih ne potrebujemo veliko časa. 

Kakšno razporeditev prostorov nudijo stanovanjske enote? 

Garsonjere ter enosobne, dvosobne in več sobne stanovanjske enote nudijo funkcionalno razporejene bivalne prostore, kar pa je predvsem odvisno od velikosti bivalne površine. Nekatere enote imajo tudi večje ali manjše balkone ter atrij. Sicer pa trisobne stanovanjske enote vključujejo bivalne prostore, kot so: 

 • Predprostor in večji hodnik 
 • Večji dnevno bivalen prostor z možnostjo izhoda na balkon 
 • Kuhinja z jedilnico 
 • Prostorna kopalnica in manjši toaletni prostor 
 • Otroška ali delovna soba 
 • Spalnica 

Na spletni strani nepremičninske agencije na naslovu mestonepremicnin.si pa si lahko ogledate še ostale podatke o nepremičnini. Na primer, ali so stanovanja v občini Mengeš polno opremljena ali le delno ter ali je enota primerna za takojšnjo vselitev ali ne. 

Stanovanjske enote z dodatki in priključki 

Ob nakupu ali najemu nepremičnine v predmestju prestolnice ni potrebno vlagati dodatnih sredstev v priključke in napeljave, saj imajo stanovanjske enote urejene vse priključke, kot so: 

 • Vodovodne napeljave in kanalizacija
 • Električna napeljava 
 • Priključki in napeljave za različne ogrevalne sisteme 
 • Priključki za telefon 
 • Optični priključki za internet 

Najemniške enote in stanovanjske enote, ki so na voljo za nakup, imajo pred blokom tudi urejena parkirišča, ki so namenjena za stanovalce. Nekatera stanovanja v občini Mengeš pa nudijo tudi zasebni parkirni prostor v garažah ali pa lastniški parkirni prostor na označenih mestih na parkirišču v okolici stavbe.   

Nakup in najem stanovanja v mestu Ljubljana 

Največ povpraševanja je po najemniških nepremičninah v četrtnih skupnostih, kot so Jarše, Bežigrad, Šiška, Moste, Trnovo, Polje in Vič. Te četrti se nahajajo v okolici mestnega središča. Stanovanjske enote pa se oddajajo in prodajajo tudi v samem centru mesta. Najem stanovanja v mestu Ljubljana je aktualen tudi za študente, ki večinoma iščejo najemniške stanovanjske enote v bližini fakultet in izobraževalnih ustanov. 

Nakup ali najem stanovanja v centru Ljubljane je primeren tudi za mlajše pare in aktivne družine, ki želijo bivati v središču dogajanja, kjer je na voljo veliko mestne infrastrukture. Izbirajo lahko med široko ponudbo različno velikih bivalnih prostorov, kot so garsonjere, enosobne, dvosobne in več kot trisobne stanovanjske enote. 

Stanovanjske enote v mirnih predelih na obrobju prestolnice 

Nakup in najem stanovanja v mestu Ljubljana je med iskalci nepremičnin priljubljen tudi v mirnih četrtnih skupnostih na obrobju prestolnice, kjer so bloki in stanovanjske zgradbe obdane z zelenimi površinami in naravo. Ti mestni predeli pa omogočajo tudi hiter dostop do obvoznice in avtoceste ter imajo hkrati redne avtobusne povezave do centra mesta. Med te mestne četrti štejemo predvsem območja, kot so:

Prednosti stanovanjskih enot v prestolnici in v predmestju 

Prednost nakupa ali najema stanovanja v občini Mengeš je predvsem v temu, da je večina stanovanjskih blokov zgrajena v zadnjih desetih letih, kar pomeni, da so nepremičnine novejše in še ne potrebujejo korenitih obnovitvenih del. Poleg tega pa je življenje v predmestju idealno za družine z otroki, saj se bloki nahajajo v mirnih soseskah v naravi. Najem stanovanja v mestu Ljubljana pa prinaša dostop do različne infrastrukture v okolici stavb ter hiter dostop do mestnega središča. 

Če želite biti na tekočem s ponudbo aktualnih nepremičnin v glavnem mestu Slovenije ter v Mengšu, lahko izpolnite obrazec na spletni strani www.mestonepremicnin.si in vpišete svoje želje in potrebe. Nepremičninska agencija vas bo tako redno obveščala o novih oglasih za stanovanja, ki ustrezajo vašim željam. 

Related Posts

© All Right Reserved
Proudly powered by WordPress | Theme: Shree Clean by Canyon Themes.
Wordpress website enhanced by true google 404