Zunanja razsvetljava je razlog, da boljše spim

0

Ko smo se iz stanovanja preselili v hišo, sem bila nadvse vesela. Najbolj od vsega mi je bilo všeč, da lahko iz hiše stopim direktno na vrt. Vendar se je že prvo noč izkazalo, da se prav zaradi tega v hiši ne počutim dovolj varno, zato ponoči nisem skorajda nič spala. Sistemi za varovanje so dragi, zato smo se odločili, da bo za našo varnost poskrbela kakovostna zunanja razsvetljava z vgrajenim senzorjem. Ta zazna gibanje in luči se samodejno prižgejo, če bi se na našem vrtu znašel kdo, ki nima tam kaj iskati.

Samodejno prižiganje in ugašanje

Naša nova hiša stoji v ulici brez javne razsvetljave. Prav zato je bila okrog hiše ponoči čista tema. Tako je tudi sedaj, saj se zunanja razsvetljava prižge le takrat, ko senzor zazna gibanje.

To pomeni, da svetloba ne moti našega spanca, zagotovo pa bi zmotila koga, ki bi v našo hišo želel vstopiti nepovabljen. Poleg nekaj ambientalnih luči smo namreč okrog hiše namestili še nekaj zelo močnih reflektorjev. Na internetu sem namreč našla raziskavo, ki pravi, da se tatovi izogibajo dobro osvetljenih hiš.

Zunanja razsvetljava nam tako pomaga bolje spati, saj nas razni šumi zunaj prav nič ne motijo. Vemo namreč, da se takrat, ko kdo vstopi na vrt ali dvorišče, prižgejo vse luči. Svetloba je tako močna, da se jo ponoči zazna tudi skozi okna, zastrta z žaluzijami. Prav v ta namen smo uporabili močne reflektorje, ki smo jih namestili tako, da posvetijo v spalnično okno, če zaznajo premikanje. V primeru, da na dvorišče zaide le sosedova mačka, se zunanja razsvetljava ne prižge, kar je super. Naši sosedi imajo namreč kar tri mačke, ki ponoči rade kolovratijo naokrog. A to nas prav nič ne moti.

Bolj varen prihod domov

Kako zelo pomembna je dobra zunanja razsvetljava, se je pokazalo takoj, ko so nastopili krajši dnevi. Jeseni smo se namreč od doma odpravljali v temi in se domov prav tako vračali v mraku. A takoj, ko smo avto zapeljali na dvorišče, so se prižgale vse luči in tako nam do hiše ni bilo treba v temi.

https://www.youtube.com/watch?v=rcopXkJfWgg

Ko je zapadel sneg in je bila pot do hiše malce poledenela, nam je osvetlitev prihranila kakšen nepričakovan padec. Poleg tega pa se tudi ključ v ključavnico vtakne veliko hitreje in lažje, če tega ne počneš v čisti temi!

Related Posts

© All Right Reserved
Proudly powered by WordPress | Theme: Shree Clean by Canyon Themes.
Wordpress website enhanced by true google 404