Sobice za male junake in junakinje

0

Otroške sobe morajo biti prilagojene starosti otroka in njegovim interesom. Mali junaki in junakinje obožujejo dvignjene postelje, igralne kotičke in poličke, kamor lahko razpostavijo svoje igrače. Recimo grad, ki ga naredijo iz lego kock. Seveda pa v njihovi sobici ne sme manjkati svetlobe ter velika preproga, na kateri se bodo lahko brezskrbno igrali tudi v zimskih dneh. Za to, da je našim otrokom v sobi udobno, poskrbimo starši s primernim in trpežnim pohištvom, ki raste z otrokom. Če imajo naši otroci skupno sobo, moramo v njej prav za vsakega od njih najti miren kotiček, ki je namenjen samo njemu. S kakovostnim pohištvom in inovativnimi rešitvami je to možno tudi v še tako majhni sobici.

Okna, vrata, tla, stene in svetila

Ko načrtujemo opremo otroške sobe, moramo začeti pri osnovah. Vprašati se moramo, kako narediti prostor čim bolj svetel in prijeten. Če je prostor majhen, uporabimo čim bolj svetle barve, ki ga bodo optično povečale. Tla naj bodo iz trpežnega in ne preveč hladnega materiala, ki se ga da enostavno čistiti. Lahko jih zaščitimo tudi s preprogo, ki bo služila za igro in za to, da bodo tla bolj prijetna. Vedeti morate, da so tla otroške sobe bistvenega pomena, saj otroci ogromno časa preživijo na tleh. Pomembno je tudi, da na okna namestimo posebne zatiče, ki preprečujejo odpiranje, dokler so otroci še majhni. Tako sami okna ne bodo mogli odpreti. Zaščitimo tudi vtičnice in poskrbimo, da so svetila varna za uporabo. Varnost, svetloba in prijetnost so na prvem mestu, za vse ostalo pa poskrbi primerno pohištvo in oprema.

Pohištva naj ne bo preveč!

Otroške sobe morajo imeti dovolj prostora za igro, zato moramo pri opremljanju paziti, da jih s pohištvom ne založimo preveč. Miza, postelja in nekaj polic so nujni elementi, omare pa lahko po potrebi damo tudi v drug prostor, recimo na hodnik. Ena od možnosti je tudi dvignjena postelja, pod katero je lahko pisalna miza, igralni kotiček ali pa shranjevalni prostor. Možnosti je res veliko, zato ni težko poskrbeti, da bo sobica funkcionalno in lepo opremljena. Pred začetkom opremljanja otroške sobe je to treba natančno premeriti in premisliti predvsem o tem, kam boste namestili glavna kosa pohištva: posteljo in pisalno mizo. Za več idej in ogled res lepega pohištva za otroške sobe pa pokukajte na prevc.si!

Related Posts

© All Right Reserved
Proudly powered by WordPress | Theme: Shree Clean by Canyon Themes.
Wordpress website enhanced by true google 404