Brezplačna izmera, svetovanje, več primerov rešitev in hitra ponudba

0
Measuring
(Photo credit: msmiffy)

Ne da se bolj enostavno zapisati parametrov, ki nam naj služijo kot vodilo pri izbiro svetovalca in kasneje tudi morebitnega prodajalca. Kdor je pripravljen moj prostor videti, ga pomeriti, ga smem videti tudi v živo in se z njim pogovoriti, zna biti, da bo nagrajen. Kdor ne, pač ne.

Zato predlagamo, da izbirate med ponudniki, ki vam ponujajo brezplačno izmero (že samo v tem segmentu boste čez telefon izločili kar nekaj igralcev/prodajalcev), opravijo strokovno svetovanje. Kar se tiče svetovanja pri vas doma je pa prednost v tem, da zdaj imate svetovalca doma in si torej lahko privoščite spraševati. Testirajte njegovo strokovnost, testirajte njegov čas, doslednost, iskrenost, namen. Postavite vprašanja in postavite jih še enkrat. V koliko stvar ni razumljiva, sprašujte. Ker na koncu boste plačnik vi. Z vgradno omaro boste živeli vi. Uporabljali jo boste vi. Zakaj torej ne bi imeli pravice vedeti vse kar vas zanima. In, ne, ni on ta, ki vam svetuje kaj bi vi morali imeti, ampak ste vi ta, ki razlaga, kaj bi želeli imeti, on pa išče rešitve in predlaga nasvete v povezavi z izkušnjami, optimalno izkoriščenostjo, navsezadnje tudi ceno. Zdaj, ko veste, da so vgradne omare dejansko pohištvo, ki je izredno prilagodljivo in je skoraj ni možnosti, da bi je ne bilo mogoče upoštevati pri postavitvi vaše vgradne omare, vas naj še posebej dobro zanimajo morebitni odgovori svetovalcev, ki pravijo, da nečesa ni mogoče narediti. Preprosto vprašanje: zakaj?

Dolžnost svetovalca (vsaj dobrega) je, da vam to razloži na vam razumljiv način ne s strokovnostjo in neverjetnimi frazami, za katere niste niti povsem prepričani, če so slovenske. Dolžnost prodajalca in svetovalca je (in to ne velja samo za vgradne omare), da vas sliši in odgovori na vprašanja, ki jih vi postavite. In sicer na način, da vam odgovori sedejo in so razumljivi vam, ne pa, da razume svoj jezik samo on. Še najmanj se ne zadovoljite z odgovorom: »veste, to je pa težko razložiti, tako pač je,…« To samo pomeni, da se možiclju ne ljubi. V tem primeru lahko mirno odgovorite, da pa vi težko razložite zakaj nekaj ne boste plačali, če vam ni razloženo.

Dober svetovalec za vgradno omaro vamnaj ponudi tudi več rešitev. Kje piše, da je rešitev možna samo ena. Naj se z vami pogovori recimo n nekaj najbolj optimalnih idejah (recimo treh), tako iz vidika cene, izkoriščenosti prostora, same izdelave, uporabnosti in praktičnosti, iz vidika vaših želja in potreb in naj za vas pripravi več predlogov. Opredeljeno tudi cenovno. Fantastičen dosežek dosežete že s tem, če se s svetovalcem dogovorite tudi to kdaj lahko pričakujete tako dogovorjene odgovore in predloge. Četudi mu zna vaš »problem« vzeti nekaj časa, je prav, da ga pobarate o tem kdaj lahko odgovor pričakujete. In nato: bodite pozorni, da odgovor takrat tudi bo. Če boste namreč že na tej točki slišali: »veste, imel sem gnečo, veste, nekaj je prišlo vmes«, kaj še lahko pričakujete šele takrat, ko boste enkrat omaro dali v izdelavo in zanjo dejansko že odšteli denar. Takrat vsi odgovori tipa:«nekaj je prišlo vmes« zelo močno »udarijo« na vaš riziko.

Preprost nasvet zakaj se splača potruditi in svetovalca dobiti v hišo je ta, da vidite ali ste se z njim »začutili«. Če da, greste naprej.

Enhanced by Zemanta

Related Posts

© All Right Reserved
Proudly powered by WordPress | Theme: Shree Clean by Canyon Themes.
Wordpress website enhanced by true google 404